Prohlášení ze společného jednání výborů NOS PČR

Na dnešním jednání výborů NOS PČR pro policii a pro vězeňskou službu bylo přijato usnesení, které reaguje na hrozící negativní vývoj v oblasti služebních příjmů v roce 2020. Širšímu vedení NOS PČR napříč bezpečnostními sbory není lhostejná aktuální situace, o které jsme přinesli zprávy již včera. Proto

„Nezávislý odborový svaz Policie České republiky vyjadřuje důrazné znepokojení nad stavem odměňování příslušníků bezpečnostních sborů, který je jednou z příčin exodu příslušníků ze služebního poměru. K tomuto stavu, který ohrožuje plnění základních úkolů bezpečnostních sborů, přispívá i nedodržení slibu daného vládou, zvýšit služební příjem o již tak nedostatečnou částku 1 500 Kč.“

Učiníme další odpovídající kroky, aby nedošlo k ohrožení personální stability bezpečnostních sborů, a aby jejich příslušníci i zaměstnanci byli odpovídající měrou oceněni za svou službu této republice.

Praha, dne 14. 11. 2019

JUDr. Milan Štěpánek, předseda NOS PČR

Nejčtenější příspěvky:

Veterán

Mariánskolázeňští policejní veteráni se opět sešli

Nádherné setkání nádherných lidí. Takto lze charakterizovat tradiční předvánoční setkání policejních veteránů. Ve čtvrtek 18. 12. 2014 se v odpoledních hodinách sešlo v salonku restaurace Holiday v Mariánských Lázních třiatřicet policejních veteránů, vesměs seniorů, kteří ….

Manský Dvůr 2014

Mariánskolázeňští veteráni se opět sešli na Manském dvoře. Za deštivého sobotního ráno 13. září 2014 se opětovně sešli mariánskolázeňští policejní veteráni na rybníčku u Manského dvora ke společnému setkání. Zde měli čest přivítat veterána veteránů ….

Třetí setkání veteránů Chrudim

Dne 17. března 2014 bylo již potřetí zorganizováno setkání veteránů policie NOS PČR v Chrudimi. Rád jsem se tohoto setkání zúčastnil, neboť jsem se opět setkal s kolegy, kteří jsou schopni zorganizovat takovéto setkání. Samotné ….

Setkání veteránů NOS PČR v Praze

Konečně i v Praze Dne 14. února 2014 se uskutečnilo setkání veteránů NOS PČR v restauraci U Kazdů, Křižíkova 176, Praha 8. Toto setkání se uskutečnilo sice živelně z podnětu veterána p. Františka Mandyse za ….